shadow

Obezbijeđeni grantovi za 19 ženskih biznisa

Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije zajedno sa partnerima je implementirala projekat ekonomskog osnaživanja žena u  opštinama Kolašin i Mojkovac, finansiranog od strane UNDP-ja Crna Gora.

Jedan dio projekta je predvidjao pružanje obuka iz oblasti koje su preduzetnicama najpotrebnije za uspješno vodjenje biznisa, a to su: komunikacijske vještine, preduzetništvo, marketing, izrada biznis plana, pravna i poreska regulativa Crne Gore.

Kao specijalan doprinos uspješnosti projekta i ekonomskog osnaživanja žena, RRA BKP je iz sredstava Austrijske razvojne agencije, opredijelila 20.000 € kao bespovratna sredstva za najbolje biznis ideje iz obje opštine. Na osnovu precizno odabranih kriterijuma nagradjene su najkvalitetnije biznis ideje.

Iznos grantova se kretao u rasponu od 500 do 2000 eura. U svim slučajevima radilo se o nabavci opreme za podsticanje proizvodnje i povećanja kvaliteta usluga u oblasti poljoprivrede, seoskog turizma, ručnoj radinosti.

Kroz proces mentorstva preduzetnica, RRA BKP je pratila realizaciju grantova u uspješne male održive biznise. Projekat je pokazao da mala sredstva usmjerena u prave ruke moga da daju ogromne rezultate u kreiraju novih radnih mjesta.

1 komentara na “Obezbijeđeni grantovi za 19 ženskih biznisa

  1. marijana scepanovic

    lijepo je pomoci ovim preduzimljivim zenama

Ostavite komentar

Vaša mejl adresa neće biti vidljiva za javnost. Polja označena * su obavezna.