shadow

Regionalna Razvojna agencija BKP učestvovala u osnivanju Mreže za ruralni razvoj Crne Gore

Predstavnik RRA BKP je prisustvovao Konferenciji „Uloga civilnog sektora u ruralnom razvoju Zapadnog Balkana“, koju je organizovala NVO Agrogupa, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Stalnom radnom grupom za ruralni razvoj Jugoistočne Evrope – SWG rrd, a koja je održana u Nikšiću, 6.juna 2012.
Cilj konferencije bio je podrška inicijativama civilnog društva u oblasti ruralnog razvoja i jačanje njihove međusobne komunikacije kroz osnivanje Mreže za ruralni razvoj Crne Gore sa posebnim osvrtom na mogućnosti realizacije prekograničnih IPA projekata. Osim RRA BKP, na konferenciji su ucestvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja CG, MIDAS programa, Ministarstva održivog razvoja i turizma CG, SWG rrd, GiZ, SNV, lokalnih uprava sa sjevera Crne Gore, NVO sektora, kao i zvaničnici iz Srbije, Makedonije, BIH i Albanije.
Konferencija je završena svečanim protokolom osnivanja Mreže za ruralni razvoj Crne Gore u kojem je RRA BKP potpisana kao jedan od osnivača.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti prikazana javno. Неопходна поља су означена *